Sorbetijs maken in een zakje = in tien minuten klaar

0

Home-ijs: recept voor sorbet

Sorbetijs maken in een zakje = in tien minuten klaar

Zelfgemaakt ijs is altijd een perfect dessert, bijvoorbeeld voor zelfgemaakt gebak. Maar hoe maak je het ijs gezond, diëtair en toch heerlijk? Ons zelfgemaakte ijs moet veranderen in een sorbet! Zelfgemaakt ijs kan op verschillende manieren worden bereid, met behulp van fruit, gedroogd fruit en soms zelfs groenten. Voor dergelijke ijsjes om echt lekker te zijn, moeten ze echter ook wat calorieën bevatten. Daarom is de perfecte oplossing sorbet: het is gemaakt van gezoet water en fruit. Dus het is caloriearm en gezond.

Dus wanneer we ons de volgende keer stephaniefernandezart.com vermaken met het maken van zelfgemaakt ijs, gaan we op zoek naar het volgende recept voor een sorbet.

Home-ijs – recept voor sorbet

Sorbets hebben ten minste 25 procent. fruit – daarom zijn ze veel gezonder dan gewoon ijs (zelfs als het zelfgemaakt ijs is, gemaakt zonder conserveringsmiddelen). Als we van ijs houden en we er meer zin in hebben, is het de moeite waard om in de juiste apparatuur te investeren. Er zijn speciale mixers voor het ijs op de markt, sommige zelfs met hun eigen vriessysteem (ze mengen zelf bevroren ijs). Zonder de mixer wordt de sorbet langer bereid, maar dit heeft geen invloed op de uitstekende smaak.

Of het nu in een mixer of in een machine is gemaakt, home-ijs – ook in de vorm van sorbet – heeft een stabilisator nodig die voor de juiste consistentie zorgt. Wat is ijsstabilisator en hoe maak je het?

Stabilisator voor ijs is bijvoorbeeld:

  • een theelepel maïsmeel, zetmeel of slagroom toegevoegd aan het ijs aan het einde van het mengen,
  • glucose, honing of rijstsiroop toegevoegd vóór invriezen,
  • eiwit uit twee eieren: voeg eerst een toe, meng, voeg de tweede toe

Home-ijs - recept voor sorbetEn omdat we al weten dat ons thuisijs niet zal smelten, kunnen we teruggaan naar het recept voor sorbet. We hebben vers fruit nodig om de beste sorbet te bereiden. Alle soorten fruit zijn geschikt voor sorbet, het is alleen belangrijk om de juiste verhoudingen tussen water en fruit te behouden (bijv. Watermeloen sorbet vereist niet zoveel water als een bananensorbet).

Sorbets kunnen ook worden bereid uit groenten, waardoor interessante, droge smaakcomposities worden gecreëerd. De meest populaire sorbets zijn: aardbeiensorbet, frambozensorbet, citroensorbet, watermeloen sorbet, sinaasappelsorbet, ananassorbet, mangosorbet, kiwisorbet.

GEZONDHEID

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here