Erectiestoornissen: hoe het zich manifesteert en gegevens over diffusie

0

Er zijn maar weinig factoren die van invloed zijn op de gezondheid van een man, die het gevoel van eigenwaarde zo sterk beïnvloeden, als het vermogen om een erectie van de penis te krijgen.

In veel culturen werden mannelijke vruchtbaarheid en erectie behandeld, en vaak nog steeds, als een exponent van de blog gezondheid en de algemene fysieke conditie van een man. Erectiestoornissen (ED) beïnvloeden de kwaliteit van leven van zowel mannen als hun sekspartners. Dit probleem is gedurende vele jaren gemarginaliseerd en onderschat in de epidemiologie. Alleen studies van de afgelopen jaren hebben aangetoond dat ED een belangrijk medisch probleem is.

Wat is het en wat zijn de oorzaken van erectiestoornissen?

Erectiestoornissen worden meestal gedefinieerd als het onvermogen om een ​​erectie van een lid te verkrijgen en te behouden die voldoende is voor bevredigende geslachtsgemeenschap. Ze gaan vaak gepaard met individueel ongemak en moeilijkheden in de relatie met een seksuele partner.

Wat is het en wat zijn de oorzaken van erectiestoornissen?Andere namen in de literatuur over dit onderwerp zijn: erectiestoornissen, erectiestoornissen, mannelijke erectiestoornissen en op dit moment als ongeschikt beschouwd vanwege de ambiguïteit en het niet-gebruik ervan – potentiestoornissen of impotentie.

Erectiestoornissen kunnen worden verdeeld, afhankelijk van het geaccepteerde criterium:

Criteria voor het veroorzaken:

 • organisch (somatische ziekte of schade, drugseffecten, stimulerende middelen),
 • psychogene,
 • gemengd (beide groepen van oorzaken en factoren spelen een rol).

Het begincriterium:

 • levenslang (origineel),
 • verworven (secundair).

Situatiecriterium:

 • Gegeneraliseerd (optreden in alle situaties en omstandigheden),
 • situationeel (specifieke plaatsen, omstandigheden, niet met alle partners / partners,
 • tijdens een relatie met een partner / partner, maar niet tijdens masturbatie).

Mate van ernst:

 • mild,
 • matig,
 • diep.

Hoe manifesteert zich een erectiestoornis?

Erectiestoornissen worden nu niet zozeer als een afzonderlijke ziekte herkend maar als een symptoom van andere ziekten, in het bijzonder die met betrekking tot het cardiovasculaire systeem, aangezien de meeste risicofactoren hetzelfde zijn.

Symptomen van de stoornis kunnen geleidelijk toenemen (vaker wordt vermoed dat de deelname van organische factoren, bijv. Verhoogd in verband met hypertensie en overmatig cholesterol, vasculaire schade) of plotseling optreden in een persoon die seksueel goed functioneert (psychologische factoren worden vaker vermoed, b.v. stress in verband met een nieuwe partner, acute stress in verband met een ander gebied van het leven of een directe impact van andere factoren, zoals de consumptie van een grote hoeveelheid alcohol).

Wat te doen als de symptomen zich voordoen?

Een enkelvoudig of meervoudig optreden van symptomen in een situatie die psychologisch kan worden begrepen of kan worden toegeschreven aan een of andere factor, bijv. Alcoholgebruik, vereist geen actie ondernemen, vooral niet wanneer de eliminatie van deze situatie tot gevolg heeft dat de symptomen verdwijnen.

Wat te doen als de symptomen zich voordoen? Echter, herhaalde of aanhoudende erectiestoornissen, escalerend tijdens erectiestoornissen, vereisen medisch consult om een ​​juiste diagnose te stellen. De arts kan een seksuoloog, een uroloog, een psychiater of een internist zijn. Het kan ook verstandig zijn om te rapporteren aan de cardioloog, omdat erectiestoornissen een paar jaar kunnen voorafgaan aan andere symptomen van coronaire hartziekten en een frequent gevolg van een hartinfarct.

STERKTE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here